Thursday, 30 November 2017

Konvokesyen UiTM ke-87

Assalamualaikum
(do you miss me?ah well..of course u do..!!am i right?)

Last aku update blog 9 May 2017 lepas..seriously..??!!Dekat 7 bulan tak update wehh..Post untuk tahun ni setakat ni..oh wait..TIGAAAA..!!!

Alhamdulillah..Officially diploma holder..Diploma in Computer Science..SO SAY YEAYYY..!!
So today I just want to share some pictures during my convocation day..actually yang dah sebulannnnnnnn berlalu πŸ˜‚

oowemmjiee seriously aaa aku baru perasan blog boleh letak emoji..πŸ˜‚πŸ˜‚
ke dah lama ada tapi aku baru perasan 😱 😱
selama ni aku ingat orang update blog ada emoji, diorang update blog pakai phone 
hahaha..kesian daku

Okee..kita share gambar proper sopan dari studio dulu..muahaha..

Tadaa..diploma degree forever sama..Thank you πŸ’•

Dua ketul depan tu dah nak sama tinggi dengan mami..
Ohya..actually kakak dia duduk dekat kerusi so nampak macam tinggi..muahaha
πŸ’•πŸ’•
My love forever and everπŸ’•πŸ’•

Nenek tak boleh tinggal bila cucu dia konvoπŸ’•

Seriously rasa tak puas nak berkonvo..ye la struggle belajarnya dua tahun setengah..dapat jubah try test tak sampai 2 hari..naik pentas tak sampai seminit..πŸ˜‚  So nak pendekkan cerita, siapa2 yang bakal konvo tu, hayati weh saat u guys konvo tu..rasa awesome tak dapat nak describe..ye la..konvo bukan nya tiap tahun..

Hari ambil jubah .....

πŸ˜ƒVeeeryyyyyy first picture both of us lepas dapat jubah πŸ˜†

This girl very excited
Yeayyyyy
This girl much more excited than me
Double yeayyy..!!





































31 Oktober 2017

Officially a diploma holder..Alhamdulillah..Our hard work paid off..Even orang kata 'alah..diploma je powwwwwwnnnn' but people out there never know our struggle for this 'diploma jerrr'..Sakit, penat, nangis, tak tidur malam siapkan sistem..

πŸ’• Happiness πŸ’•

Lots of love πŸ’“

Di sebalik apa yang kami dua dapat sampai hari ini..
Thank you so much mami, ayah, mak and bapak

😍Adik2 bersama kakak2 😍

πŸ’— Love forever always πŸ’—

Kiranya hadiah birthday for our mom
Mami 3/11 while Fatimah's mak 15/11

πŸ’™πŸ’šπŸ’›πŸ’œ

Roomate semester 1 aka cousin..diriku tunggu dirimu konvo pula..

Still rasa tak percaya sebab dah ada diploma..and sekarang tak sabar nak abis degree wehh 😭😭 ada baki 3 sem lagi..

Terima kasih yang tak terkira kepada para pensyarah, kawan2 se diploma, kawan2 UiTM (biapun maybe cume seorang dua)..thank you dekat semua la..sebab anda mungkin salah seorang yang pernah bagi semangat, tolong bab2 assignment, siapkan sampai lewat malam tak tidur apa semua..ahh..THANK YOU SO MUCH..

And lasttttt sekaliii..
Tahniah NOR FATIMAH ZAHARAH BINTI SANI sebab kita dua dah abis diploma sama2..
In Shaa Allah degree kelak kita dua kena abis sama2 juak okee..
By hook or by crook..
sebab kitak jak nok lekat dengan kamek dari zaman awal diploma sampai kinek tok..
THANK YOU PAL πŸ’•
Orite..sekian sampai di sini sahaja post untuk kali ini..semoga saya rajin update di kemudian hari..

Gegadis CS Data Communication and Networking..
Doakan semoga semua kami dapat habiskan study dengan jayanya dan konvo lagi..eh..(seriously nak konvo lagi)..

Till next post guys..In Shaa Allah
Adios..

Wassalam :)

Tuesday, 9 May 2017

Unproductive Mid Sem Break :p

Assalamualaikum
Maka berbahagialah orang2 yang tiada kelas..
which is meeee..!!!ehh..us!!(Fatimah too)

The whole semester break was AWESOMEEEEEEE!!!!!!(except for Jumaat)

mana tak awesome bila semua orang balik and hostel pun sunyi and creepy..aku tak balik so aku stay hostel dengan dua orang rumet aku plus sorang classmate aku..tak dapat nak describe feeling cuti duduk hostel ni..masa terbazir bagai air yang mengalir tanpa henti..ampaian sidai baju pun kosong..HAHAHAHA..seriously..the week after midsem break kitorang ada 3 test tapi the whole week takda hadap buku..
Maka kami pun berhuhuhu la masa jawab test semalam dan hari ni..
Alhamdulillah still dapat jawab but still rasa menyesal 'kenapa la masa cuti aku tak belajar'..haha..

Isnin (01052017)
Kitorang round satu PWTC sebab sakai a bit bila tengok the whole dewan penuh dengan buku...seriously awesomeee wehhh..kalau duit berkepuk2 for suree setiap booth yang kami lalu dapat sebuah..hahaha..Iman kena kuat wehh..kalau tak for sure semua buku yang berkenan tu nak beli..

Tips dari seketul atikah bila nak ke tempat macam ni lagi2 bila anda seorang yang suka main beli tanpa sedar..
*bawa duit cukup2 ..jangan lebih dan kurang..plus listkan buku apa yang nak dibeli..
hahha..

So..Tadaaa...!!!!
'Happiness' katanya :)

Dia acah candid but not so candid

Yang ni pun sama :p

With the writer of Alkisah Doktor Colgate..
Dr Shafiq and Dr Zahrah..
(diorang ingat kami dua budak dentistry sebab beli buku pasal dr gigi..haha)

With the writer of 'Janji' and 'Amsterdam'

Noor Azlin tu penulis buku Janji..masa kitorang minta sign, dia tanya.. 
W: adik ni masih sekolah ke?
US: haah..masih sekolah..
W: form berapa?
US: eh takkkk takkkk..kami belajar kat UiTM..
and the rest is history..hahahah..

Tadaaa..yang ni untuk adik dengan angahhhh..
sy kakak yang baik kan??yess..sy tau..

Dapatan kami berdua sepanjang di PBAKL2017

Sy membulat dan dia mengurus..ehh!!
Oh ya..

kalau nak ke area PWTC daripada UiTM Shah Alam, firstly, korang boleh je ikut Grab dan suruh diorang hantar ke ktm Padang Jawa..lepas tu dari ktm Padang Jawa tu korang beli tiket untuk ke PUTRA..sampai je kat putra tu korang jalan kaki sikit then sampai la kat PWTC..(area bangunan UMNO)

Lepas puas jalan cuci mata tengok buku, kitorang jalan cuci mata dekat jalan TAR..alang2 dah jalan jauh..

so dari PWTC tu, korang boleh amek lrt dari area PWTC untuk ke Bandaraya..bila dah sampai hentian bandaraya tu,korang akan keluar dekat sogo..

Bila nak balik UiTM pula, kitorang ikut ktm Bank Negara direct ke ktm Padang Jawa..
Hari2 lain kecuali hari Isnin

Masa ni la kami semua sibuk nak food haunting sebab dc takda jual food..tengahari but not so tengahari keluar makan, malam pun keluar makan..
Fatimah download app zomato sebab dekat situ boleh search kedai2 makan yang dekat2 dengan kitorang..dari halal ke tak halal boleh cek terus..

Laman Seni Sek 7


Laman Seni Sek 7

Haah..You yourself is art..

Ni pun sama..You yourself is art..hahaha..

Muka2 tak balik cuti

This picture supposed to be like 'Haiii awakkkkk'

and this one like 'Ohhhh realllyyyy'
So the end..bejalan je lebih..belajar nya kurang..
(Insaflah awak berduaaaa..insaflahhh)


Jumaat (05052017)
The whole semester break was AWESOMEEEEEEE!!!!!!until..

Thissss carelesssss girl lost her purse inside the grab car..Guess what..Im really sure that my beg duit tertinggal dalam kereta tu..Soooo sureee..Realllllyyyy sure..
and the rest is history..

Sunday morning 10 am, i received a call from an unknown number..This makcik told me that she found my purse..tepi jalan..the same day as i lost my purse..around 3 o'clock in the evening..Tak tahu nak percaya ke tidak.. sebab kalau makcik tu jumpa awal, kenapa dia tak call hari jumaat tu juga..tak pun sabtu..?But still syukur sebab aku dapat purse aku balik even duit takdak dalam tu..YEAYYY..

So here some tips (dari atas bagi tips) untuk sesiapa yang TERHILANG/TERCICIR/TER KENA CURI beg duit dengan isi penting dalam beg duit tu..

Firstly..bila sedar je beg duit hilang, korang terus terminate segala kad kredit debit atm korang yang hilang sekali dalam tu..tak payah tunggu lama..sedar ja terus terminate..
(Hari tu aku timing nak terminate, sebab dengan harapan owner kereta tu call aku balik..tapi Alhamdulillah duit takde hilang..hihi)

Lepas tu buat laporan polis..sebab bila nak buat IC baru, korang kena tunjuk laporan polis tu..Bayaran untuk IC berbeza depend dengan laporan polis yang korang buat..If IC hilang tercicir, korang kena denda RM100 (so akan jadi RM110 termasuk caj buat IC) tapi kalau IC hilang sebab kena curi blablabla, korang akan bayar RM10..
(aku kena bayar banyak sebab tercicir..boleh ja kalau nak menipu masa buat report tapi takut obvious sangat menipu..)

Kalau nak buat IC area Shah Alam, aku suggest buat dekat Plaza Masalam level 6..Hari tu aku buat hari Sabtu..JPN tu buka sampai pukul 2..and IC aku siap dalam masa sejam..yeaaayyyy..

Aku start menaip dari pukul 4.30 petang tadi (di selangi dengan makan rehat blablabla) sampai la sekarang baru habis..hahaha..

Selamat Hari Wesak, esok cuti..yeayyy..!!

Adios amigos..
Wassalam :P

Sunday, 26 March 2017

Degree oredii..!!!

OMG I REALLY MISS MY BLOG..!!

Eh..Assalamualaikum and haiiii readersssss

Aku dah begelar student degree kat UiTM Shah Alam.. Masuk masuk degree ja terus masuk semester 3. Awesomeeee kan..!!!!Semester 1 dan semester 2 skip terus lepas dah potong jam kredit..

ohh bahagianya jadi student UiTM..hihihi :)

Masa isi borang online penerapan tu, aku ngan Fatimah dah plan siap2 nak isi course yang nak di minta tu sama2..ye la..kot rezeki sama kan.. Seriously I can't imagine my life without herr..!!!sobsob..dengan siapa nak buat assignment..makan..tido..belajar..homework..berfoya2..ehhh??!!But Alhamdulillah..Syukur sangat2 sebab sekarang ni budak tu la ROOMMATE..COURSE MATE..CLASSMATE aku untuk semester ni..Yeaaaaayyyy..!!!!!!! Seriously..UNBELIEVABLE..!!!

Actually, for first choice kitorang isi Sains (Matematik).. Pilihan kedua plak, kos yang kitorang tengah belajar sekarang ni la.. CS Data Communication and Networking.. Ketiga..CS Netsentrik..Tapi tu la..rezeki dapat pilihan kedua..Kalau ikut hati memang nak sangat dapat kos math tu..tapi..tak pa la..As long as aku dengan Timah sama kos~ Yeayyyyyy..!!!!!!

Lagi?

Sekarang ni dah masuk week 4 kuliah..macam sekejap ja..pejam celik dah masuk week 4..assignment dah ada.. Presentation dah ada..and guess what....

OMG.. Subjek Sejarah Malaysia group aku lah yang first kena present..

'eleh..mengada la kau ni..PRESENTATION jee powwnnn..'

Huaaaa..the worst part? cuba teka sapa ambik no untuk presentation tu..?

Aku..

MashaaAllah..rasa berdosa nya kepada kawan2 se team sebab 'TERambik' no1 tu..Hahahaha..Advantage dapat no1 ni? Kena present 5/4 ni..report hantar one week after present..so hujung sem nanti takda la sibuk dengan report subjek ni..Disadvantage? Rushing kena siapkan awal la..Huaaaaaaaa...

Ya Allah Atikah ni..asal update blog ja meroyan..asal update blog ja meroyan..
Say hi to Fatimah..

Muka2 insan berkongsi bilik selama 1 sem ni..3 belakang tu familiar kot..yang depan skali tu Sara..Sara not Sarah..

Okee..ada masa aku update blog meroyan balik..
Adios amigos..
Wassalam.. :)

Monday, 16 January 2017

Random 6.0

Assalamualaikum

Random post sebab sekarang ni aku dalam kereta nak pergi amek aku punya sijil SPM yang dah mereput dekat sekolah tu.. Mau tak mereput kalau kau SPM batch 2013 tapi baru hari ni nak pi amek kau punya sijil SPM.. Majalah sekolah zaman SPM dulu entah ada ke tak lagi dekat sekolah tu.. Katanya dulu cikgu nak pos ke rumah tapi sampai la ni tak nampak pun bayang majalah sekolah tu dekat rumah.. 

-..-

Sama macam aku la.. Mereput duduk rumah movie novel movie.. Kerja pun tak.. Weekdays ajar adik aku dua orang tu.. Bila weekend rumah aku ala2 ada cikgu ajar tusyen.. Sebab kawan adik aku dua orang tu datang rumah..total 5 orang semuanya..Dan.. Dan.. Aku la jadi cikgu nya >,<..

Oseeemmmm wehhh ajar kanak2 ni..

Tambah tolak dah lulus.. Sekarang ni dalam bab nak ajar bundarkan.. Adik aku dua ketol tu..haishhh.. Bila ajar tamau dengar.. Marah sikit nangis pulak.. Lepas tu merajuk..

*kalau Timah baca ni mesti dia kata "sama macam kak dia la.. Kuat betol merajuk.. Dalam sehari tak merajuk tak boleh"

Atikah.. Atikah.. 

Masa cuti ni, asal makan luar je aku suka compare kan makanan2 yang aku makan.. Teh tarik sejuk ke.. Laksa sarawak ke.. Kue tiaw goreng basah ke... Bandung longan ke.. Apa lagi eh.. Tak dapat lawan kesedapan makanan medan selera kampus aku.. Kahkahkah..

Okee.. 

Dah selamat sampai sekolah.. Dah selamat ambil sijil SPM.. Selamat jumpa Ustazah Rokiah dengan Madam Hidayah..


Segalanya bermula di sini
*Fatimah tegur.. Kenapa Sainsri Terbilang 2015?padahal sekarang dah 2017?hahahaha.. 

Padang sekolah tempat orang main hoki zaman dulu2..

Dan gambar

Dan gambar laluan balik hostel.. 

Okee la.. Sepanjang jalan haaa aku update blog.. Hahahaha.. Lain masa ada kerajinan ada rasa nak update, aku update la hooo.. Sebab kerja mereput ja..

Owemmjieee.. Owemjieee.. Result kemasukan degree aku 10/2 ni haa.. Doa2 la semoga aku dua Fatimah dapat sambung kursus yang kami dua nakkkk sangattttttt.. Hihi.. Tak kisah dekat masa asal still sama-sama..

Okee la.. Dari tadik dok okee okee tak gak abis menaip..

Okee..
Adios amigos..
Wassalam ^^

Saturday, 10 December 2016

Mereput ._.

Assalamualaikum

Heyy dear blog..

Blog aku dah lama tak update sebab tak tau nak merapu apa kat sini..plus tenet kat rumah pun umpama cips more sekejap ada sekejap tada..Zaman cuti SPM dulu kemain lagi aku update blog..sehari rajin sekaaaleeyyyy update sampai 2 ke 3 post dalam sehari..hohoho..

Tapi tu la..manusia sekarang ni boleh cepat je berubah..

Nak merapu apa kat blog pun taktau sekarang ni..hahahaha..sedih sekali..

Alkisah cuti diploma seketul Nurul Atikah Hashim..

Cuti aku dah almost 2 bulan...bermaksud dah 2 bulan la aku mereput duduk dekat rumah melatih diri agar menjadi seorang kakak mithali..

Puiiiii..

Aku rasa aku dalam proses mereput sereput reputnya sepanjang duduk kat rumah..Buat kerja rumah macam masak, kemas sana kemas sini, lipat itu lipat ini, mengemas balik..tu semua memang kerja aku la..huhu..pastu bila petang malam ja start mereput duduk dalam bilik sambil monolog sendiri..

Movie ke novel..

Movie ke novel..

Movie apa plak nak tengok hari ni..

Cerita mana agak2 best ni..

-.-

Bila dah addicted dengan cerita korea ni, tengok berapa kali pun tak jemu..DOTS aku dah tengok 2 kali.. Boys Over Flower tak tau dah berapa kali sebab beshhhhhh..hahaha..tambah sekarang ni makin banyak drama2 + pelakon beshhh..kehkehkeh..

Novel pun boleh tahan gak la..sekarang ni otw nak khatamkan PROGNOSIS..yeaaayyy..

Hari tu puas aku keliling Popular nak cari buku 10 cerita sebab salah satu penulis buku tu..HLOVATE!!tapi aku rasa buku tu belom masuk kedai buku lagi..huhuhu..Contengan jalanan aku tak dapat seru lagi untuk baca. Tunggu la.. Balik dari kampung nanti aku baca la..

Mereput lagi..haihhh..

Fatimah dah dua bulan kerja..aku masih mereput..gaji dah masyukkkk..aku masih mereput..

Kuang..kuang..kuang..

Tak beshhhhh nyeeee cutiiiiii..huhu..tak sabar pulak aku rasa nak sambung belajar..

Eceeeceeeceeeee..

Kononnya la tashaabaaarrrr..later on test assignment quiz banyak, punyalah meraung nak balik rumah..

Okee la..aku tak tau nak taip apa lagi haa..
Nanti datang seru aku hapdate lagi..

Bila la seru tu nak datang..sebulan lagi maybe -..-

Adios amigos..!!
Wassalam