Tuesday, 9 May 2017

Unproductive Mid Sem Break :p

Assalamualaikum
Maka berbahagialah orang2 yang tiada kelas..
which is meeee..!!!ehh..us!!(Fatimah too)

The whole semester break was AWESOMEEEEEEE!!!!!!(except for Jumaat)

mana tak awesome bila semua orang balik and hostel pun sunyi and creepy..aku tak balik so aku stay hostel dengan dua orang rumet aku plus sorang classmate aku..tak dapat nak describe feeling cuti duduk hostel ni..masa terbazir bagai air yang mengalir tanpa henti..ampaian sidai baju pun kosong..HAHAHAHA..seriously..the week after midsem break kitorang ada 3 test tapi the whole week takda hadap buku..
Maka kami pun berhuhuhu la masa jawab test semalam dan hari ni..
Alhamdulillah still dapat jawab but still rasa menyesal 'kenapa la masa cuti aku tak belajar'..haha..

Isnin (01052017)
Kitorang round satu PWTC sebab sakai a bit bila tengok the whole dewan penuh dengan buku...seriously awesomeee wehhh..kalau duit berkepuk2 for suree setiap booth yang kami lalu dapat sebuah..hahaha..Iman kena kuat wehh..kalau tak for sure semua buku yang berkenan tu nak beli..

Tips dari seketul atikah bila nak ke tempat macam ni lagi2 bila anda seorang yang suka main beli tanpa sedar..
*bawa duit cukup2 ..jangan lebih dan kurang..plus listkan buku apa yang nak dibeli..
hahha..

So..Tadaaa...!!!!
'Happiness' katanya :)

Dia acah candid but not so candid

Yang ni pun sama :p

With the writer of Alkisah Doktor Colgate..
Dr Shafiq and Dr Zahrah..
(diorang ingat kami dua budak dentistry sebab beli buku pasal dr gigi..haha)

With the writer of 'Janji' and 'Amsterdam'

Noor Azlin tu penulis buku Janji..masa kitorang minta sign, dia tanya.. 
W: adik ni masih sekolah ke?
US: haah..masih sekolah..
W: form berapa?
US: eh takkkk takkkk..kami belajar kat UiTM..
and the rest is history..hahahah..

Tadaaa..yang ni untuk adik dengan angahhhh..
sy kakak yang baik kan??yess..sy tau..

Dapatan kami berdua sepanjang di PBAKL2017

Sy membulat dan dia mengurus..ehh!!
Oh ya..

kalau nak ke area PWTC daripada UiTM Shah Alam, firstly, korang boleh je ikut Grab dan suruh diorang hantar ke ktm Padang Jawa..lepas tu dari ktm Padang Jawa tu korang beli tiket untuk ke PUTRA..sampai je kat putra tu korang jalan kaki sikit then sampai la kat PWTC..(area bangunan UMNO)

Lepas puas jalan cuci mata tengok buku, kitorang jalan cuci mata dekat jalan TAR..alang2 dah jalan jauh..

so dari PWTC tu, korang boleh amek lrt dari area PWTC untuk ke Bandaraya..bila dah sampai hentian bandaraya tu,korang akan keluar dekat sogo..

Bila nak balik UiTM pula, kitorang ikut ktm Bank Negara direct ke ktm Padang Jawa..
Hari2 lain kecuali hari Isnin

Masa ni la kami semua sibuk nak food haunting sebab dc takda jual food..tengahari but not so tengahari keluar makan, malam pun keluar makan..
Fatimah download app zomato sebab dekat situ boleh search kedai2 makan yang dekat2 dengan kitorang..dari halal ke tak halal boleh cek terus..

Laman Seni Sek 7


Laman Seni Sek 7

Haah..You yourself is art..

Ni pun sama..You yourself is art..hahaha..

Muka2 tak balik cuti

This picture supposed to be like 'Haiii awakkkkk'

and this one like 'Ohhhh realllyyyy'
So the end..bejalan je lebih..belajar nya kurang..
(Insaflah awak berduaaaa..insaflahhh)


Jumaat (05052017)
The whole semester break was AWESOMEEEEEEE!!!!!!until..

Thissss carelesssss girl lost her purse inside the grab car..Guess what..Im really sure that my beg duit tertinggal dalam kereta tu..Soooo sureee..Realllllyyyy sure..
and the rest is history..

Sunday morning 10 am, i received a call from an unknown number..This makcik told me that she found my purse..tepi jalan..the same day as i lost my purse..around 3 o'clock in the evening..Tak tahu nak percaya ke tidak.. sebab kalau makcik tu jumpa awal, kenapa dia tak call hari jumaat tu juga..tak pun sabtu..?But still syukur sebab aku dapat purse aku balik even duit takdak dalam tu..YEAYYY..

So here some tips (dari atas bagi tips) untuk sesiapa yang TERHILANG/TERCICIR/TER KENA CURI beg duit dengan isi penting dalam beg duit tu..

Firstly..bila sedar je beg duit hilang, korang terus terminate segala kad kredit debit atm korang yang hilang sekali dalam tu..tak payah tunggu lama..sedar ja terus terminate..
(Hari tu aku timing nak terminate, sebab dengan harapan owner kereta tu call aku balik..tapi Alhamdulillah duit takde hilang..hihi)

Lepas tu buat laporan polis..sebab bila nak buat IC baru, korang kena tunjuk laporan polis tu..Bayaran untuk IC berbeza depend dengan laporan polis yang korang buat..If IC hilang tercicir, korang kena denda RM100 (so akan jadi RM110 termasuk caj buat IC) tapi kalau IC hilang sebab kena curi blablabla, korang akan bayar RM10..
(aku kena bayar banyak sebab tercicir..boleh ja kalau nak menipu masa buat report tapi takut obvious sangat menipu..)

Kalau nak buat IC area Shah Alam, aku suggest buat dekat Plaza Masalam level 6..Hari tu aku buat hari Sabtu..JPN tu buka sampai pukul 2..and IC aku siap dalam masa sejam..yeaaayyyy..

Aku start menaip dari pukul 4.30 petang tadi (di selangi dengan makan rehat blablabla) sampai la sekarang baru habis..hahaha..

Selamat Hari Wesak, esok cuti..yeayyy..!!

Adios amigos..
Wassalam :P

No comments:

Post a Comment